След като от съобщение на полицията в Пловдив стана ясно, че три винетни стикера са откраднати от паркирани пред Военния санаториум коли в Хисар, БЛИЦ поразпита свои източници. Те обясниха, че вероятно кражбите са станали вчера сутринта, посред бял ден, защото сигналите при ченгетата били подадени вчера малко преди обед. Според наша информация едната жертва е човек, който паркирал колата си пред санаториума, за да отиде да си налее вода, тъй като в близост са минералните извори. По уникален начин и на трите автомобила, с неизвестна и мистериозна за сега машинка били изрязани малки квадратчета на предните стъкла, за да бъдат откраднати винетките. Никой до момента не може да си обясни каква е машинката.

И трите коли са собственост не на местни хора, а на гости на курорта. По информация на БЛИЦ втората жертва е висш военен, който почива в санаториума. Местните престъпници все пак са благородни, не задигат винетките на съгражданите си, а удрят непознатите. Все пак винетката е 100 лева, защо да ги псуват хисарчани, пошегува се човек, запознат със случая.

Полицаите от Хисар продължават да дирят бандитите. Не е изключено винетките да станат масов обект на престъпления и да се продават втора употреба, след като бъдат отлепени от изрязаното парче стъкло, коментира още наш източник.

Преди няколко години по подобен мистериозен начин беше свалено едно от стъклата на читалище „Иван Вазов” в Хисар и на части беше изнесена огромна, уникално скъпа дърворезба, дарена на местния дом на културата от художника Вълчан Петров”.

Крадците не са открити и до днес. Тъй като творбата е уникат и не може да бъде продадена просто така на пазара, без да бие на очи, тогава се работеше по версията, че ударът е поръчка на чуждестранен колекционер, който отдавна е скътал произведението на Вълчан Петров в колекцията си.

Кристина ИВАНОВА