Барселона записа втората си загуба от началото на сезона в испанското първенство, след като в драматичен мач отстъпи с 91:94 след продължение като домакин на Валенсия.

Българският национал Александър Везенков игра 8:48 минути за каталунците. Той завърши мача с три точки, две борби и една асистенция. Везенков изпусна опита си за две точки, но вкара единствената си стрелба за тройка.

Точно преди края гостите имаха аванс от три точки и 0,7 секунди преди сирената Томаш Саторански вкара тройка и прати мача в продължение.

Допълнителните пет минути също бяха драматични. Валенсия дръпна с четири точки 4,1 секунди преди края. Джъстин Долман вкара кош и беше фаулиран. Първоначално стрелбата му беше призната за тройка, но след видеоповторение беше поправено на две точки. Той пропусна от линията за фаул, но Дублевич от Валенсия спечели борбата и реши изхода на срещата.

Джъстин Долман и Томаш Саторански завършиха с по 17 точки за Барселона. Алекс Арбинес добави 15. Боян Дублевич беше най-резултатен за Валенсия – 16 точки, Джъстин Хамилтън вкара 15, а Сан Еметерио – 14.

Валенсия е на първо място в класирането на испанското първенство със 17 победи в 17 мача. Барселона е на втора позиция с 15 успеха и две поражения.