Танко Иванов, бащата на Галя - родилката-сектантка, проговори единствено и само пред БЛИЦ. 66-годишният мъж каза, че знае за смъртта на внучето си, но нищо не може да направи. Той замълча на въпроса от коя секта е дъщеря му и дали има психически проблеми. „Аз от десетина дни загубих паметта си, спомням си само частично някои неща, моля ви, не знам нищо”, каза още човекът. Дъщеря му била изписана на втория ден, след като я приели с усложнения след раждането на мъртвото бебе. „Видях я, беше весела, спокойна, мъжът й е с нея, тичат напред-назад. Той само мълчеше, ще им е тежко, дано се справят”, каза още Танко Иванов.

Както първо БЛИЦ съобщи, 37-годишната художничка е сектантка. Вероятно заради това по време на раждането в дома си в пловдивското село Ивн Взово не е бил допуснат лекар и се е стигнало до фаталния край на бебето. Галя, според разказите на местни хора, имала психични отклонения, скачала да бие кмета на селото и други хора, буйствал, разбила прозореца на читалището и обрала парите от даренията. Преди време лежала в психиатрия, но избягала от там.

Живеела в затворено общество, с брадати, раздърпани мъже и водила станен начин на битуване. Омъжила се миналата година за човек от своя свят. Според хората от Иван Вазово сектантите били от руското течение на секта „Анастасия”. От болница „Пловдив” потвърдиха за БЛИЦ, че жената е била изписана по нейно настояване.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ