Николай Киров (Белия) е най-вероятният нов старши треньор на Ботев. Бившият вратар на Марица, Ботев и Добруджа ще води канарчетата поне до края на есенния дял от първенството. Досегашният наставник Ермин Шиляк не е пожелал да изпълни договора си, който е до Коледа. Словенският специалист бил крайно разочарован от феновете след загубата от Берое с 1:3 в неделя. Той е бил изпратен с освирквания дори от тези, чиито мнения уважи да изгони четирима играчи след отпадането за Купата от Созопол. Точно тяхното отношение е накарало Шиляк да хвърли кърпата.

Решението на Шиляк е заварило ръководството неподготвено и единственият вариант за временен наставник е бил Николай Киров. Белия досега беше в щаба на словенеца като съвместяваше и длъжността шеф на школата. Той е от самото начало на новия проект Ботев като проявяваше досега завидна гъвкавост при всички кадрили в клуба.
Самият Ермин Шиляк пък се е сбогувал с футболистите и в близките дни ще се прибере в Словения. Той ще получи като компенсация една месечна заплата.