С редица прояви Община Каварна ще отбележи празника си – 6 май. В деня преди празника – 5 май, от 8.30 до 11.30 ч. в църквата „Свети Георги“ ще бъде отслужена архиерейска света литургия, оглавена от Негово Високо Преосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, с участието на Ансамбъл "Аноним", по повод честването на 180 години от основаването на храма, съобщиха от общината.От 11.30 там ще се извърши тържествена церемония по валидиране на пощенска марка по повод годишнината. След това, в 12.15 във фоайето на Община Каварна се открива изложба с картини на църквата и творбите от конкурс за приложно и изящно изкуство на тема: "180 години храм „Св. Вмчк Георги” - моят /нашият/ храм".

Първата копка на Параклис "Св. Константин и Елена" ще бъде направена на церемония от 14.00 часа в с.ело Раковски.

На 6 май от 8.30 часа в храма „Св. Вмчк Георги“ започва празнична света литургия. 10:30 е началният час на концертите на фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” и на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, които ще се проведат на площад „Защитата на Каварна“.

В 16.00 часа на сцената на Народно читалище „Съгласие-1890“ ще се изявят групи за автентичен фолклор.

Подарък на общината за всички нейни жители и гости ще бъде и концертът на легендарната рок-група "Uriah Heep", който започва в 21.00 часа на площада.