богато на фодфор
лесно
10 мин + охлаждане
20 порции
За една порция:
112 ккал
мазнини 5 г
холестерол 6 мг
въглехидрати 14 г
протеини 1,8 г
фибри 0,4 г
необходими продукти:
250 г бисквити
1 с.л. захар
100 г ядки
50 г сушени плодове
50 г масло
мед
начин на приготвяне:
1 Сложете бисквитите в купата на кухненския робот и ги смелете със захарта. Начупете на дребно или смелете ядките със сушените плодове. Добавете маслото, омесете и започнете да прибавяте мед до слепване на съставките.
2 Оформете топки на ръка от полученото тесто и ги сложете в хладилника да се охладят добре.
Оваляйте топките по желание в начупени ядки, кокос или какао.
За още вкусни предложения за десерти и други ястия четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!