богато на витамин А
лесно
60 мин
12 порции
За една порция:
245 ккал
мазнини 16 г
холестерол 92 мг
въглехидрати 21 г
протеини 3,5 г
фибри 0,6 г
необходими продукти:
1 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
270 г брашно
1/2 ч.л. бадемов екстракт
захарна глазура за декорация
начин на приготвяне:
1 Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето, бадемовия екстракт и постепенно брашното. Разточете тестото и го изрежете с форма на сърце.
2 Подредете бисквитите в застлана с хартия тава. Изпечете ги на 190°С за около 10-15 мин.
Декорирайте сърцата с глазура в цвят и форма според предпочитанията ви.
За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".
В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.
Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.
В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.
От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!