богато на селен

лесно

4 порции

20 мин

За една порция:

119 ккал

мазнини 5 г

холестерол 10 мг

въглехидрати 12 г

протеини 5 г

фибри 0,8 г

необходими продукти:

4 филии хляб

100 г гъби

1 ч.л. масло

1/2 ч.л. зеленчукова подправка

70 г кашкавал

пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Измийте и нарежете гъбите на дребно. Сложете ги с маслото в нагорещен тиган и ги задушете със зеленчуковата подправка до зачервяване. Овкусете с черен пипер.

2 Поръсете хляба с настърган кашкавал. Добавете топлите гъби отгоре.

Запечете по желание хляба предварително във фурната или след като го гарнирате с гъбите и кашкавала.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.

Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.

В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.

От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!