без холестерол

лесно

4 порции

20 мин

За една порция:

194 ккал

мазнини 8 г

холестерол 0 мг

въглехидрати 24 г

протеини 5 г

фибри 4 г

необходими продукти:

500 г чери домати

1/4 глава лук

2 ч.ч. сварена киноа

2 с.л. зехтин

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Нарежете доматите на половинки и ги задушете в сгорещен тиган с лука и зехтина. Разбърквайте няколко мин.

2 Сложете киноата, овкусете със сол и пипер. Не спирайте да разбърквате в продължение на няколко мин, докато вкусовете се смесят.

Добавете по желание няколко обелени малки портокала.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.

От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.

В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.

От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!