Черно море победи Монтана на "Огоста" с 4:0 в мач от 15-ия кръг на "А" група.

През първата част домакините бяха по-дейният отбор на терена, но трудно стигаха до чисти голови положения. Първата по-интересна ситуация пред вратата на Китанов дойде едва в 31-ата минута, когато стражът на "моряците" не улучи топката в опит да я изрита напред, но Кулибали се намеси решително и предотврати опсасността.

В 38-ата минута играчите на Монтана имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Михаил Венков, които обаче не бяха уважени от главния рефер Георги Кабаков. Малко по-късно Борислав Балджийски стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят Китанов се намеси убедително и изби.

Черно море от своя страна не съумя да застраши нито веднъж стража на Монтана Христо Иванов през първата част и за пореден път разочарова феновете си.

През втората част статуквото на терена се промени. Гостите излязоха след почивката с коренно различна нагласа и започнаха все по-често да поглеждат към вратата на Христо Иванов. Така се стигна до 63-ата минута, когато Бурабия откри резултата след като засече центриране на Васев. Две минути по-късно Курьор покачи за 0:2, след като се измъкна от опеката на защитник на Монтана и не остави шансове на Иванов. В 67-ата минута Еуженио прати домакините в нокаут. Португалецът се възползва от добър пас на Курьор и направи резултата класически.

В 77-ата минута резервата Вереа също записа името си сред голмайсторите, след като засече с левия крак центриране на Курьор и вкара четвърти гол за "моряците". До края двата тима просто доиграваха срещата.

Черно море се намира на 6-то място във временното класиране с актив от 21 точки. Монтана е на незавидната 9-ата позиция с актив от едва 12 пункта.