Най-малко 38 души, включително три деца, загинаха при въздушно нападение на сирийските правителствени сили срещу болница и жилищен квартал в район контролиран от бунтовниците в град Алепо. Това предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Сирийският център за наблюдение на човешките права потвърди, че рейдовете са извършени от самолети на режима в Дамаск. Сирийската армия отрече нейни самолети да са нанасяли удари срещу болницата. 

От организацията "Лекари без граници", които поддържат болницата, заявиха, че тя е напълно разрушена. Сред убитите е единственият педиатър в източните квартали на Алепо, съобщи директорът на "Лекари без граници" Вики Хокинс.

Това очевидно е поредният катастрофален удар срещу смелите сирийски лекари, които продължават да осигуряват медицински грижи на населението, изтормозено от конфликта.

Ескалацията на насилието в Алепо влошава драстично хуманитарната ситуация в града, предупреди Организацията на Червения кръст. А по-рано специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан Де Мистура заяви, че примирието в страната "едва се държи".

За последните 48 часа средно е убиван по един сириец на всеки двайсет и пет минути, а един е раняван на тринайсет минути.