Парите на ДСБ са много според изнесеното от синдиците на фалиралата банка. Притеснителното е, че този факт не беше споменат от ръководството на партията преди да се обявят влоговете. Това каза в студиото на БНТ Десислава Атанасова. Според нея, би било редно някой от ръководството на партията да обясни за какво точно става въпрос и какъв е произхода на средствата, дали са само от държавната субсидия или са и от дарения, а не само да се готвят за президентските избори.

„Един от вариантите за ръководство на Комисията за КТБ в парламента бе Радан Кънев. Ако това бе станало, вероятно щяхме да сме свидетели на конфликт на интереси, което не е добър сигнал”, каза още Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ призна, че е била изненадана от обема на влога на ДСБ в КТБ и смята, че се дължат отговори по това както на избирателите на партията, така и на обществото.

„Ще изслушаме министър Москов в парламентарната група, искаме да знаем какви ще са последствията от неговите идеи за здравната реформа. Дано не станем свидетели на политически лупинг- при вота на недоверие ГЕРБ да подкрепи министъра, а депутати от Реформаторския блок, който издигна Москов, да гласуват против”, каза още Атанасова.

Според нея, темата „Здравеопазване” е надпартийна и трябва да се търси компромис между отделните политически сили. Атанасова призова министър Москов да потърси подкрепа и баланс на интереси в директни разговори с партиите в Народното събрание.