Апелативният съд в Търново потвърди доживотната присъда при специален режим на излежаване за 39-годишния детеубиец Пламен Петров. Преди 2 години бащата преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена в Русе.

През септември 2015 г. окръжният съд в Русе постанови най-тежкото наказание. Пламен бе признат за виновен за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, а пострадалата е малолетно лице, което се е намирало в безпомощно състояние. Адвокатът на подсъдимия обжалва.

Апелативният съд се произнася по делото за втори път, след като го върна в Русе заради процесуални нарушения. Втората жена на Пламен - Емилия, която е била мащеха на Пламена, също е призната за виновна за това, че не е помогнала на детето, и бе осъдена на шест месеца пробация.

Зверството бе извършено на 20 април 2014 г. в апартамента на семейството в Русе пред по-малката сестричка на Пламена. Навръх Великден бащата бил безжалостно момиченцето, защото не искало да чете от учебника.

Щом детето изпаднало в безпомощно състояние, двамата с Емилия го понесли към спешна помощ, където само констатирали смъртта. Решението на апелативните магистрати може да се атакува пред ВКС.