За поредното безобразие в образователната ни система алармира читателка на marica.bg. Тя ни е изпратила видео, на което се вижда как деветокласници от Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий” въртят кючеци в час под съпровода на чалга парчето „Хабиби” на Азис.

Читателката, пожелала да остане анонимна, твърди, че госпожата също се включва в кръшния танц и дори подстрекава деветокласниците да бъдат по-активни. „Случката се разиграва недалеч от дирекцията, а учителката е Соня Иванова, действаща певица и бивш участник в телевизионния формат "Гласът на България". Тя смята за по-полезно да учи подрастващите на просташки текстове, вместо на необходимата за всеки интелигентен човек обща култура в сферата на музиката и нейната история”, пише читателката.

Шефката на Хуманитарната: В час се пеят химни

„Часовете по музика в 8. и 9. клас се водят по учебната програма и се изучават  химни. Мога категорично да го потвърдя, защото се чува и в моя кабинет”. Това заяви директорката на Хуманитарната гимназия Соня Киркова по повод сигнала.

Тя потвърди, че е имало подобен случай, но е бил инцидентен. По думите й това е станало в първия час от тази учебна година в средата на септември. Преподавателката по музика Соня Иванова накарала учениците да изпълнят песен по свой избор. Те решили да изпеят именно това парче на Азис. „Много отдавна е станало и не разбирам защо сега се повдига този въпрос”, добави Киркова.

Тя обясни още, че получила информация за случилото се още тогава. Разговаряла съм и с учителката, и с децата, разказа директорката. И двете страни потвърдили, че инициативата да се пее и танцува по тази песен е била на учениците. Самата учителка обяснила, че не е очаквала точно такъв избор и е останала изненадана, но решила да не прекъсва тийнейджърите, след което се върнала към обичайната програма за провеждане на часа по музика.