Коледни сладки ще майсторят от днес в три поредни недели доброволци от Пловдив. След като са вложили въображение и сърце, в края на всеки от дните те ще могат лично да ги занесат в Дом "Св. Василий Велики" под тепетата, да се срещнат с възрастните хора и да им дарят духа на идващите празници. 

Мотор на инициативата, наречен "Коледни сладки от сърце" за втора поредна година са "Фермата", Националният алианс за работа с доброволци и "Аз обичам Пловдив". 

За първи път тази година обаче тя ще се проведе не в един, а в три дни.

Кулинарната работилница на Фермата улица "Магура" 1 в квартал "Капана" ще отвори вратите си точно в 9:00 за всеки, който желае да се включи в благотворителната инициатива на 29 ноември, 6 декември и 13 декември. Освен продукти за коледните курабийки, за майсторите са осигурени шапки, престилки и ръкавици. 


"Ще бъдат спазени всички хигиенни изисквания, каквато е традицията в кулинарния ни клуб" - уверява Гергана Кабаиванова от Фермата и допълва:

"Рецептата е също от нашата кухня, но по-важна е идеята на "Коледни сладки от сърце" - да насърчим хората да се замислят за човешките взаимоотношения и да ги подкрепим да окажат не материална, а морална подкрепа". 

Детска градина в Пловдив вече е проявила интерес към доброволчеството и в оставащите дни до първата неделя на инициативата ще се уточни участието на малките майстори в приготовлението на празничните сладкиши. Организаторите канят и други доброволци.