Председателят на ЕНП – Жени Дорис Пак прие поканата на кмета на Пловдив Иван Тотев да присъства на откриващото събитие на Европейска столица на културата на 12-ти януари 2019 година. Двамата проведоха двустранна среща в Хелзинки, Финландия, където са делегати на конгреса на Европейската народна партия.

При последното си посещение в Пловдив през пролетта на 2017-та останах възхитена от  това, което сте направили в града само за пет години. Възхитена съм от Пловдив още от първото си посещение през 2012 година в качеството ми на председател на Комисията по култура, образование и медии в Европейския парламент, сподели Дорис  Пак в разговора си с кмета Иван Тотев. Тя подчерта, че с интерес следи всичко, което се случва в града, как върви подготовката за домакинството на Пловдив за Европейска столица на културата.

Само след  два дни председателят организацията на жените в Европейската народна партия Дорис Пак и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще бъдат сред участниците в инициативата „Градове за Европа“ в Берлин. Те ще присъстват и на годишното събитие „Речта за състоянието на Европа“, както и в Европейската конференция „Отдадени на Европа“.