Анаболи и рак убили две възрастни кучета, правят аутопсия на двумесечно пале , за да установят причината за смъртта

Три питбула, спасени от Арената на ужасите в "Северен", са издъхнали в приюта. Това съобщават от Районна прокуратура за трафикнюз. Едно от кучетата е издъхнало от хипертрофия на сърдечния мускул, която според специалисти е причинена от системна употреба на стероиди. Второто животно е починало от рак, а третото издъхнало животно е двумесеч питбул. Причината за смъртта на палето ще стане ясна след аутопсията, коментираха от прокуратурата.

Припомняме, че 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, която разкри арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив. Ченгетата реагирали на сигнал, след като в квартала са открити няколко изхвърлени полумъртви стари питбула. В бивша фабрика за хотелско оборудване те се натъкнали на истинска ферма за кучета-бойци. Открити са около 25 кутрета - развъждани и обучавани да се бият, както и възрастни питбули, завързани на дебели метални вериги в двора до сградата.

Фабриката е собственост на пазарджиклията Иван Иванов - бивш полицай. Преди две седмици той поиска питбулите да му бъдат върнати, но Пловдивският районен съд е отказал искането му.

Кучетата, които синът на бившия полицай Иван Иванов – Константин, е искал, са два женски питбула с имена Джипси и Чибурашка, както и тяхното потомство от 12 броя новородени кучета.