При огромен интерес бяха избрани нови Мис и Мистър Враца, които ще носят престижната титла през следващата година. Журито, сред които Емилия Иванова – „Мис Враца 2017“, и Лора Асенова – „Мис Северозападна България 2017“, определи победителите.
 
Лорена Маркова единодушно стана новата „Мис Враца 2018“. Тя е на 18 години и е завършила спортното училище в града - профил джудо, а в момента е първа година студентка в НСА. Модел на “X Model group” от 2 години.
 
„Мистър Враца 2018” стана 23-годишният Пламен Георгиев. От 6 години активно тренира фитнес, като негов треньор е Петьо Шишков. Пламен работи в системата на "Пожарна безопасност и защита на населението" и е от най-новите лица на XMG.
 
Второто място заеха 18-годишната Елизабета Иванова и 19-годишния Кристиан Кръстев. На третото място се класираха 18-годишната Нелина Николова и 17-годишният Детелин Емилов.
 
Същевременно тече усилена подготовка на големия финал - “Мис и Мистър Северозападна България 2018”. 14-ото издание на конкурса ще се проведе на 20 ноември в народно читалище храм- паметник “Христо Ботев-1879" в Козлодуй. Там за престижните титли ще се борят модели от Видин, Враца, Монтана, Лом, Белоградчик, Бяла Слатина, Козлодуй и Мизия.