Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски проговори! Той направи това пред лидера за спортни новини в региона PlovdivDerby.com. Ето първите думи на единственият останал в Ботев Пловдив шеф след вчерашната декларация на собствениците:

 

"Много ми е неприятно това, което се случи. В крайна сметка г-н Самуилов и г-н Чандъров сами взимат своите решения. Аз приемам тяхното решение. Реално те от май месец са собственици на Ботев, но се прибърза с някои изводи, които бяха направени и това доведе до негативизъм, който собствениците трябваше да търпят. Според мен най-голямото напрежение дойде от слабата игра на отбора през миналия сезон. Като сложим и други фактори се стигна до това решение", коментира Палийски.

 


"От няколко дни много хора ми звънят по телефона. Ботев има десетки хиляди фенове и голяма част от тях подкрепят Самуилов и Чандъров. Знам, че за нашата публика Ботев е начин на живот. Тя е много темпераментна и иска бързи резултати, но емного вярна. По този начин обаче не трябва да се действа. При представянето им, Чандъров обяви, че ще ни трябва време, а за 5 месеца не бива да се чакат чудеса.

 


За нас основната цел е доизграждането на стадиона. Двамата на практика не получиха толеранс и търпение, тъй като според мен те трябваше да получат поне година време, тъй като много от нещата бяха планувани и се работеше по тях", заяви Палийски.
"В момента най- важното е всички да си вземат поука от случилото се. По този начин не трябва да се пречи на Ботев в бъдеще. Защото трябва да се гласува доверие на футболистите, треньорите и техните ръководители. В момента усещам обединение сред феновете на Ботев, което е много нужно в този момент", каза още президентът на жълто-черните.

 


Той категорично отхвърли версията, че изгонването на Митов е било сценарий на Чандъров и Самуилов, за да могат лесно да се откажат. "Това е пълен абсурд. Не можем да говорим за такова нещо, след като разговорите ни вървяха в различна посока. Ние дори вдигнахме бюджета и бяхме готови с нова финансова ставка, чрез която до май месец догодина клубът да бъде без никакви финансови задължения. В момента Ботев не търси нови собственици. Не очаквахме, че може да се стигне до тук. Надявах се, че г-н Чандъров ще успее да преглътне обидата и ще размисли. Все пак категирично искам да заявя, че й двамата поеха ангажимент да помагат поне до Нова година за издръжката на клуба, а след това като спонсори и на школата.

 


Палийски заяви, че утре ще се срещне с управителния съвет на Сдружението, което е акционер в клуба и ще ги запознае с всички разговори, водени със Самулов и Чандъров.