Мощният благоевградски бизнесмен Иван Чапов започва изграждането на модерен спортен комплекс върху 26 декара в санданското село Левуново чрез фирмата си „Хидроенергийна компания“. Проектът предвижда голям и по-малък стадион, възстановителен СПА център и хотелска част с поне 60 легла, обясни кметът на селото Методи Фетфов, цитиран от "Струма". 

На последната сесия на Общинския съвет в Сандански съветниците дадоха благословията си за начинанието. Атрактивният стадион е общинска собственост и ще бъде отдаден на Чапов чрез концесия за 30 г. Имотът е ценен поради факта, че до него се намира каптаж на минерален извор в местността Киселица. Преди години е ползван за стадион, но от доста време е пустееща ливада.

До решението за концесиониране се стигна, след като в общината е постъпило инвестиционно предложение от „Хидроенергийна компания“ и на последното заседание съветниците упълномощиха кмета Кирил Котев да обяви процедура по изготвяне на концесионен договор.

„За селото това ще е много сериозна инвестиция, познавам се отдавна с г-н Чапов и имахме разговори още преди доста време да съживим спортната база и да я направим подходяща в Левуново да идват през зимата отбори на подготовка. Климатичните условия са перфектни, топла зима, почти никога не вали сняг, като вземем предвид и наличието на минерална вода, това е ресурс, който не бива да хабим, а селото трябва да спечели от него. Легловата база трябва да гарантира поемането на поне два футболни отбора с щабовете и пр.”, обясни кметът Фетфов.

Той има и лични очаквания, че спортната база и гостуването на отбори ще съживят и местния футбол, защото в момента отборът на Левуново е на последното 15-о място в зона „Струма“, което не му дава мира, защото преди години е бил изявен футболист в тима, а фактът, че е първи братовчед на легендата на „Пирин“ /Благоевград/ Методи Стоянов-Мечо, го задължава още повече.

Не на последно място, кметът Методи Фетфов разчита и на поне 15 постоянни работни места в спортната база, както и на временна работа за местните хора, докато трае строителството. Според него строежът на базата реално ще стартира още това лято. Изрично посочва, че минералната вода от каптажа, към която имаше апетити и социологът Кънчо Стойчев, не влиза в концесията, тя си остава общинска.