Ръководството на Евроколеж утре ще депозира жалба в ЗС на БФС-Пловдив относно вчерашната среща с Борислав Първомай. В нея те ще опишат грешките на главния съдия Владимир Недялков, които доведоха до грозни сцени повреме на мача. Към жалбата ще бъде приложено медицинско от счупената ръка на играч на Евроколеж. Колежани ще сигнализират БФС и за лошата проява на един от шефовете на Първомай Илия Ганчев, който нанесе удар в гръб на спортно-техническия директор на пловдивчани Григор Иванов. Ганчев тръгна да се извинява след мача за постъпката си.

Безобразно съдийство, пет червени картона, масов бой на терена, Летящи от трибуните камъни и кебапчета и три точки за колежани..с тези думи може да се опише мача, в който Евроколеж победи Първомай като гостс 2:1. Главният съдия Владо Недялков с грешните си отсъждания изцяло е виновен за грозните сцени станали в срещата от 24 кръг на Югоизточна В група, която беше много важна за домакините, борещи се за оставане в групата. В 85 мин срещата беше прекратена заради масов бой и нахлуване на феновете на домакините при станалите грозни сцени на терена. Играч на Борислав заби лакът в лицето на футболист на Евроколеж и го свали на тревата. Колежанинът се изправи и му отвърна след което играчите се счепкаха. От двете скамейки нахлуха да разтървават футболистите, а след тях слязоха от трибуните и част от много феновете на домакините. В резултат от мелето играч на пловдивчани е със счупена ръка на две места и претърпя тази вечер сложна операция. Междувременно резервни играчи на Евроколеж бяха замеряни от първомайци с камъни, кебапчета и кюфтета. След 15 минути двата щаба и охраната успяха да успокоят близо стотината души на терена и срещата се доигра. За безредиците главният съдия Недялков даде по два червени картона и на двата отбора, а пловдивчани доиграха срещата с осем души. В 43 мин беше изгонен Мирослав Караилиев, който изнервен от грешните отсъждания на Недялков му поиска обяснение за това и видя червения картон.    
 

Срещата започна отлично за колежани, които набързо поведоха с два гола. В 6 мин Серафим Михайлов се възползва от грешка на защитата и вратаря на домакините и с удар от 25 метра откри. В 15-ата Христо Янчев с дълъг пас намери Сезгин Четин, който финтира защитник на Борислав и удвои – 0:2. В 27-ата минута първомайци върнаха едно попадение, чрез Васил Колев – 1:2. След попадението главният съдия Недялков се превърна в главно действащо лице с грешните си отсъждания. През втората част състава на Евроколеж се защитаваше, но домакините така и с нищо не застрашиха вратарят Апостол Стоянов. На два пъти Николай Павлов след центрирания от 3-4 метра се размина да вкара трети гол за колежани. Пропуски направиха Михайлов и Челебиев. Дори и с осем души Евроколеж можеше да вкара, Христо Янчев не успя да преодолее вратаря на Борислав.