Приключи международния турнир на Vambos.com "Балканска купа I" със съдействието на спортния гигант Decathlon. Седем румънски отбора, както и по един тим от Сърбия, Англия и Турция пристигнаха в столицата, за да участват в състезанието. Мачовете се играха на спортните комплекси "ДИТ" и "Царско село".

Участие взеха общо 32 отбора, които бяха разделени в осем групи по четири тима. Регламентът раздели турнирът на две части. Първите два тима продължаваха към същинския турнир, а третите и четвъртите щяха да спорят за отличие в турнира "Втори шанс".

За Балканската купа на Вамбос полуфиналите противопоставиха румънски срещу български отбори, като двукратният шампион на Букурещ "Fairplay" трябваше да срещне студентския шампион на София "La Furia". Другият сблъсък беше между вицешампионите на Букурещ "Militari Boys" и друг студентски шампион от столицата "2=1?". Ясното беше, че трофеят щеше да отиде в една от двете столици.

В първия полуфинал "Fairplay" и "La Furia" не излъчиха победител - 1:1 в редовното време. При изпънението на дузпи румънците надделяха с 3:1. Другата среща завърши 2:1 за "2=1?". Така в спора за златото и за бронза отново щеше да има международни сблъсъци. В малкия финал "La Furia" разби с 4:1 "Militari Boys" и се окичи с бронза. Златото обаче отиде в Букурещ, след убедителна победа с 2:0 за "Феърплей", което ги превърна първия Балкански Вамбос шампион.

В турнира "Втори шанс", полуфиналите изправиха един срещу друг петкратния шампион на Варна "Varna Firm" и шампионите на София набор 97 "Club 33". Софиянци успяха да затруднят съперника си и завършиха 0:0 първото полувреме. През втората част обаче усилията им не бяха достатъчни и те отстъпиха с класическото 0:3.

Другият финалист щеше да се реши от мача между английски тим "Sofia Nomads" и софийските "Аматьорите". "Номадите" отстъпиха с 2:0 и трябваше да се задоволят с битка за бронзовите медали. "Club 33" не успя да победи в редовното време, след 1:1. Така дузпите донесоха бронзови медали за шампионите на София 97 с 3:1. Големият финал също завърши 1:1 и победителят трябваше да бъде определен с наказателни удари. "Аматьорите" показаха повече хладнокръвие и спечелиха с 6:5, като в герой за тях се превърна вратарят им, като улови две дузпи. Така за варненци остана среброто.