богато на тиамин

лесно

12 порции

45 мин

За една порция:

224 ккал

мазнини 7 г

холестерол 87 мг

въглехидрати 22г

протеини 15 г

фибри 0,9 г

необходими продукти:

тесто за пица

500 г кайма

1/2 глава лук

1 яйце

1 с.л. галета

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Смесете каймата с нарязания лук, яйцето, галетата. Добавете сол и пипер на вкус.

2 Разточете тестото върху набрашнен плот. Разрежете го на квадрати. Сложете от каймата в средата на всеки. Повдигнете краищата и ги притиснете, за да се образуват гнездата.

3 Сложете ги да се запекат на 170° за около 30 мин.

Поръсете гнездата с настърган кашкавал още докато са топли.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!