богато на селен

лесно

5 порции

25 мин

За една порция:

391 ккал

мазнини 16 г

въглехидрати 50 г

холестерол 105 мг

протеини 9,2 г

фибри 1,6 г

необходими продукти:

2 яйца

200 г брашно

1 ? ч.ч. мляко

щипка сол

1 бакпулвер

2 с.л. захар

1 ванилия

? ч.ч. разтопено масло

шоколадов топинг

начин на приготвяне:

1 Загрейте уреда за приготвяне на гофрети. Разбийте яйцата със захарта, маслото и ванилията. Добавете останалите съставки, като смесите брашното с бакпулвера предварително.

2 Изливайте от сместа в уреда и направете гофретите. Гарнирайте ги с шоколадов топинг.

Поднесете гофретите с плодове според предпочитанията си.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!