Започва голямото великденско пътуване – предизвикателство за шофьори и за МВР. В Пловдив преди силния трафик студенти и полицаи организираха акция „Шофирай отговорно и толерантно". 

Без почивен ден и с целия си технически и човешки ресурс областната дирекция на МВР- Пловдив ще следи за реда и безопасността - заяви началникът на Охранителна полиция – Любомир Рашков. 81 екипа ще патрулират на територията на областта само по линия на пътния конрол- по магистрала „Тракия“, по входовете на населените места, около манастири и църкви.

Полицейски екипи ще има и около търговските обекти, обяви комисар Рашков, предупреждавайки да се внимава с личния багаж и доколкото е възможно  да се обезопасяте на жилищата, докато трае четиридневната ваканция.

В последния работен, преди стреса от предстоящото пътуване, младежи – доброволци участваха заедно с полицаите в специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол „Шофирай отговорно и толерантно“. Вместо фишове- шофьорите получиха антистрес топки, за да контролират адреналина си.