Страницата на Министерството на образованието и науката беше хакната за известно време днес. На първа страница излизаше колаж, който циркулира от месеци в социалните мрежи. На него е представен сегашният образователен министър Меглена Кунева, която вие ориенталски танци пред погледите на премиера, съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, социалният министър Ивайло Калфин, лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е представен като певец, и турският президент Реджеп Ердоган. Всички те са изобразени с червени фесове, само Калфин е с кипа - традиционна ритуална еврейска шапка.
Известно време трябваше на администраторите на сайта на ведомството да се намесят и да решат проблема.
Оказва се обаче, че сайтът е толкова зле защитен, че за по-малко от 2 минути всякакви снимки могат да се появят в него, стига човек да има известни познания. Всъщност в случая не става въпрос толкова за някаква сериозна атака, а наистина за слаба защита.
Припомняме, че това не е първа атака на сайт на държавно ведомство у нас. В деня на местните избори  - и на двата тура, в края на миналата година обект на хакерска атака бяха редица сайтове на властта, в това число на Централната избирателна комисия и Министерството на вътрешните работи.
 

kanal3.bg