Половината отбор на хандбалния Хасково е с контузии. Треньорката Ирина Миладинова едва ще събере десет състезателки за съботното домакинство за мача за купата на България срещу Шумен. "Двубоят е важен за нас, но здравето на състезателките е по-важно. Ще преценим в петък дали някоя от контузените момичета ще се включат в групата за мача", каза Марияна Стаматова, президент на клуба.
В женското хандбално първенство се играе доста грубо, след всеки  двубой има поне по една тежко контузена състезателка на Хасково. След срещата с Поморие, миналата неделя, с тежка травма е Ралица Узунова, която е с подуто коляно. От същия мач контузия получи и Валерия Миладинова, но тя може да успее да се възстанови до събота. Гостенките бяха доста груби. Лили Стойчева пък цялата е одрана.
За мачът с Шумен окончателно отпада и Александрина Бурнева, която е с подут глезен. Вратарката на Хасково Даниела Дечева също няма да успее да се възстанови за тази среща. Под въпрос е и участието на Маринела Панайотова.
Част от момичетата ще бъдат запазени следващият уикенд, когато са мачовете от турнира за купата на България при 19-годишните. Срещите ще се играят в Сливница, а хасковлийки имат сериозни шансове да влязат в тройката.