богато на фосфор
лесно
4 порции
15 мин
За една порция:
237 ккал
мазнини 5 г
холестерол 173 мг
въглехидрати 22 г
протеини 24 г
фибри 4 г
необходими продукти:
4 пълнозърнести питки
4 ч.л. кьопоолу
200 г моцарела
4 яйца
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Счупете яйцата в котлон на тигана. Поръсете със сол и пипер и разбъркайте.
2 Запечете за кратко разрязаните на половини питки. Намажете ги отвътре с кьопоолу. Гарнирайте ги с нарязана моцарела и с бъркани яйца.
Моцарелата може да замените с обикновено сирене.
За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!