богато на фосфор

лесно

4 порции

15 мин

За една порция:

237 ккал

мазнини 5 г

холестерол 173 мг

въглехидрати 22 г

протеини 24 г

фибри 4 г

необходими продукти:

4 пълнозърнести питки

4 ч.л. кьопоолу

200 г моцарела

4 яйца

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Счупете яйцата в котлон на тигана. Поръсете със сол и пипер и разбъркайте.

2 Запечете за кратко разрязаните на половини питки. Намажете ги отвътре с кьопоолу. Гарнирайте ги с нарязана моцарела и с бъркани яйца.

Моцарелата може да замените с обикновено сирене.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!