Нападателят на Левски Венци Христов заяви, че иска да продължи кариерата си в „синия клуб“. Той сподели, че желае да подпише дългосрочен договор.
Острието на тима от Герена бе награден за играч на 31- я кръг в А група. Той получи 16 гласа от общо 20 гласували треньори. Зад него се нареди Тодор Неделев от Ботев с два глава, а Божидар Краев (Левски) и Джонатан Кафу (Лудогорец) получиха по един глас.
Христов реализира хеттрик при победата на Левски над Черно море с 5:1 в предходния кръг.
„Първо искам да благодаря на моите съотборници и на всички гласували за мен. Тази награда е признание за работата, която свърши нашият състав в последните месеци“, започна Христов.
„Още не сме стартирали преговори за нов договор. Чакам ръководството да каже. Моето желание е да остана в Левски. Аз съм с две ръце да се разберем и да продължим съвместната ни работа“, каза Христов, чийто контракт в до края на сезона.
„Аз компромиси направих и като дойдох показах достатъчно уважение и желание към клуба. Занапред ще видим. Искам дългосрочен договор. Надявам се лесно да се разберем“.
„Благодарение на добрия колектив показахме добри игри и така изпъкнах с голове. Относно агнето, да донесат едно в съблекалнята, момчетата да се почерпят“.
„Искам, ако може всички мачове до края да ги спечелим. Ако успея да вкарам гол във всеки от тях, ще съм доволен“.
„Според мен играта на отбора сочи, че всички стоят зад Стойчо Стоев. Нямаме шансове за първото място, но ако отборът не стоеше зад Стоев, играта щеше да е различна“, продължи нападателят.
„Чувствам се готов за националния, но там решава господин Петев“.
„До сега не съм играл в отбор като Левски. Аз гледам моята гледна точка да не е по-различни от предишните ми отбори“.
„Нашето първенство е по-добро от това на Албания. Техните играчи играят в чужбина“.
„Надявам се да победим Монтана и ако мога да вкарам“, каза предстоящата битка Христов.
Запита кой е най-важният му гол с екипа на Левски, Христов каза: „Всеки гол сам по себе си е ценен. Повечето са в различни мачове и така се взимат точки“.
„Левски трябва да запази основата си, за да продължи да се развива. Честите смени не са за хубаво“, завърши Христов. Коментирай