Наставникът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев беше доволен от представянето на играчите си в мача със словашкия Спартак Миява в контролата, с която беше отбелязана 90-годишнината от основаването на "железничарите". Според него, този двубой е бил важен за подготовката на "железничарите". 

"Доволен съм от това, че футболистите подходиха така, ние се готвим все пак за мача със Славия. Някои момчета играха и цял мач, доволен съм, че играха сериозно. Най-малко важното нещо беше резултатът, имаше моменти, в които играхме добре в офанзивен план", сподели Илиев пред DIEMA SPORT и продължи с оценката на някои от играчите. 

"Видях 2-3 момчета от младите, които се доближават до това да започнат като титуляри. Сега ни предстоят мачове със Славия и Верея, както и за Купата, не могат да играят все едни и същи, така че ще пускам и някои от младите. Славия ще играе по-спокойно, взе първи три точки. Но пък ще играем на хубав терен. В защита мисля, че имаме добри предпоставки и ще стане един хубав мач", заяви Илиев, след което говори и за празника на отбора. 

"През годините съм видял, че хората тук уважават отбора си, когато той се опитва да играе футбол. Феновете са подкрепяли отбора, дори и когато е губел, но е играел футбол. Много е важно за футболистите да играят освободено, надявам се с представянето си да върнем още повече хора по трибуните", заяви Илиев и говори за зимната подготовка, която може да се проведе в Аржентина, както и за селекцията. 

"Далеч е все още да се коментира зимната подготовка. Доста европейски отбори пътуват до такива места, ако и клубът има финансова изгода, ще е добре дошло. Не е лесно все пак да се издържа отбор в днешно време. Ако е от финансов плюс, ще ни помогне, няма проблем за мен. Не сме се свързвали с Иван Бандаловски, никой не ни е казвал, че той иска да се завърне в България. Сигурно всеки отбор с проблеми в тази зона би се радвал да го има в отбора си, но си мисля, че той сега би искал да продължи в чужбина", завърши Илиев.