Отборът на Интер (Плачидол) ще продължи да води тренировъчен процес до края на месец ноември, споделиха от клуба. Треньорският щаб дори е договорил три контролни срещи, за да могат състезателите да не излизат от игрови ритъм. В неделя Интер (Плачидол) ще изиграе проверка с юношеската формация на Спартак (Варна), а след това е договорен спаринг с друга юношеска формация, тази на Добруджа (Добрич). Третият контролен двубой на възпитацните на Радослав Боянов ще бъде срещу участника в местното Областно първенство – Орловец (Победа).

“Първенството е много кратко и ако спрем сега да тренираме, паузата след това ще стане много дълга, а влизането в ритъм още по-трудно. Имаме и няколко млади момчета, които ще имат възможност да покажат своите умения в игрова обстановка”, коментира пред zona90.com старши-треньорът на новаците в Североизточната В група Радослав Боянов.

През този период от сметките на тренорския щаб на клуба със сигурност отпадат тримата трайно контузени футболисти в клуба. Радослав Георгиев претърпя операция от херния и е аут за известно време. Опитният Диян Генчев, който се присъедини към тима в средата на есенния полусезон, пък лекува разтежение. Травмата стана причина за отсъствието на Генчев в последните двубои на Интер (Плачидол). Живко Бояджиев е другият проблемен футболист, който е със скъсани мускулни влакна.

Отборът на Интер (Плачидол) регистрира серия от четири поредни двубоя без поражение, в които младите футболисти на Радослав Боянов записаха две победи и две равенства. Интер (Плачидол) се наложи с 1:0 над тима на Тича (Долни Чифлик) и с 2:4 при гостуването си на ФК Суворово, а равенствата бяха срещу Шумен 1929 и Светкавица (Търговище) – 1:1 и в двете срещи.

снимка: dobrichonline.com