12 отбора и 19 индивидуални състезатели се състезават в двете основни категории на Национална кулинарна купа на България - Кулинарен отбор на България и Готвач на България за 2016, която се провежда днес, 22 и утре, 23 април в Зала №2 на Пловдивския панаир. В екипната надпревара, за наградата на МЕТРО България, се включват отбори от София, Варна, Боровец, Стара Загора, Балчик и други. Първенството се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) с подкрепата ня МЕТРО България. В състезателната програма са включени още Национален шампионат по пица, Сладкар на България, Най-добър млад готвач на България, Най-добър млад хлебар – сладкар на България, а също и състезания в категориите „Паста“, „Най-добро телешко“ и „Фиретиране на сьомга“.

Посетителите на събитието ще могат да видят състезания и арт класове по карвинг, демонстрации на гост-готвачи и специална презентация на Антонио Иванов, българският участник в европейските финали на „кулинарните оскари“ Bocuse d’Or.

Церемонията по награждаване е планирана да започне в 16:30 часа на 23 април, събота. Входът е свободен.

Пълната програма можете да намерите тук.