Британската марка Jaguar спечели три отличия на наградите „Служебен автомобил на годината”, които се организират от уважаваното по цял свят списание Business Car Manager. Журито на Острова беше категорично, че британските автомобили са предпочитан избор от мениджъри и директори на фирми и големи корпорации. Новият седан Jaguar XE 2.0d R-Sport с мощност 163 к.с. спечели едновременно първите места в категориите „Служебна кола на годината” и „Най-добър голям служебен автомобил”, докато лимузината Jaguar XF 2.0d R-Sport със 180 к.с. спечели приза „Най-добър директорски служебен автомобил”, пише "Монитор".

Изцяло новият Jaguar XF беше пуснат в продажба през миналата година. Той е по-лек и по-ефикасен от предишната си версия благодарение на новата алуминиева структура. Автомобилът предлага ненадминати динамика, изящен дизайн и вълнуващо пътно поведение.

Ралф Мортън, редактор на Business Car Manager, сподели: „Jaguar XF е истински победител - притежава страхотен дизайн, предлага се на отлична цена и е изключително желан. Какво повече може да иска един директор от служебната си кола от това да я види паркирана в гаража на компанията, в която работи”.

Редакторът продължи със следните думи: „Досега нямаше Jaguar, чийто отделени вредни емисии на CO2 да е под 100 г/км, но ето, че при новия XE това вече е факт. Автомобилът предлага нисък разход на гориво, като в същото време се запазват високото ниво на удоволствието от шофирането и съблазнителната визия. Не е изненада, че съдиите присъдиха наградата точно на този Jaguar. Това е кола, която ще направи впечатление в бизнес сектора”.

Управляващият директор на Jaguar Land Rover за Великобритания Джеръми Хикс, сподели: „Изцяло новият Jaguar XF беше подобрен спрямо предходния модел по почти всички показатели. По-добър е за шофиране, идва с иновативни технологии, предлага повече простор и е по-ефикасен. Изключително радостни сме да видим, че съдиите са оценили подобаващо автомобила”.