Заведенията в Пловдив са готови за новия сезон с летни изненади за клиентите си. Менютата са обогатени с подходящи за жегите вкусни изкушения, макар че повечето изискани ресторанти разполагат с прохладни летни градини и зелени тераси.

Емблематични заведения под тепетата ще изненадат пловдивчани и гостите на града със здравословни и вкусни ястия в летните им менюта. В ресторант „Торо Гранде” подготвят изцяло ново меню, което ще предложат на клиентите от средата на месец юни. В него са заложени нови и ръчно приготвени суши деликатеси по уникална и единствена в града технология. Рецептите за тях се разработват съвместно с шеф Петър Михалчев - станал популярен от тв формата „Мастър шеф“. Другата изненада на „Торо Гранде” е приготвено на барбекю подбрано телешко месо от различни породи животни. Интересното е, че двете барбекюта с бранд Mibrasa, с които разполага заведението, са от затворен тип и са уникални за България. В тях се горят аржентински дървени въглища, а ястията, приготвени в тези барбекюта, получават карамелена коричка и неповторим опушен вкус. Наред с новите си предложения, в „Торо Гранде” ще продължат да предлагат и досегашните си рибни и месни деликатеси.

С изцяло нова визия и мебели е лятната градина на ресторант до Младежкия хълм. Там за първи път правят шоу кукинг, при който клиентите наблюдават на живо как се приготвя храната им на барбекю. По-впечатляващото е, че предварително всеки може сам да избере месото си от хладилна витрина, която също е на двора. В заведението залагат изцяло на различни видове месо - пилешко, телешко и свинско, както и на риба, изцяло българско производство. Най-новото изкушение в менюто на „Сентрал парк”, което е съобразено със съвременната тенденция за здравословен начин на живот, е кейл. Това е вид къдраво зеле, което предлагат по два начина - сурово на салата с киноа /древна, но отскоро използвана у нас житна култура с индиански произход/, както и задушено. Друг любопитен факт е, че кейлът не се внася, а се отглежда от пловдивски фермер по поръчка на заведението. В него залагат и на домашно приготвен хумус от български нахут, от който приготвят също крокети и кюфтета.

Няколко вида мелби и домашна лимонада е топ предложението на Пицарии „Верди” за предстоящите летни горещини. В момента се разработват различни видове рецепти с неустоими вкусове. Нова и здравословна вкусотия в новото пролетно-лятно меню са три вида черни пици. Те не са пълнозърнести, а са приготвени по специална италианска технология от растение, което расте на Ботуша, но името му се пази в тайна от майстор готвача. Черните пици на „Верди”, които са изненадата в пролетно-летните предложения на веригата и които задължително трябва да се опитат и трите, са “Парадизо Неро”, “Пармиджано Неро” и “Страваганте Неро”. Впечатляващи са и няколко вида специалитети на барбекю. Между тях са рибай стек, италианска наденица, петленца, Т-бон стек, агнешки котлет, както и свински ребра със сос барбекю.