Конфликти в парламента винаги ще има, важното е, че по-късно си стиснахме ръцете с Лъчезар Иванов от ГЕРБ. Гневът ми бе провокиран от непровокираните обиди спрямо мен. Това каза независимият депутат Георги Кадиев в ефира на БТВ. Той посочи, че проблемът си има име и това е Цецка Цачева.

„Преди две седмици Владимир Тошев псуваше от трибуната и нямаше санкции, Красимир Велчев обиждаше - нищо. Имаше и много други случаи. Ако никой не вземе мерки тези неща ще продължават. Трябва някой да е арбитър и да всява респект. Вместо това г-жа Цачева си заравя главата в пясъка, посочи Кадиев.

Той бе помолен да коментира думите си, че в избора на Кунева за министър на образованието се е търсела красива и скандална жена, нека тогава Гери Никол да бъде. „Това беше шега. Но смятам, че г-жа Кунева не е подготвена за този пост. Има достатъчно подготвени хора, които са в системата и могат да поемат поста. Най-важното е, че задкулисието за пореден път победи. Вие видяхте една нагла демонстрация на сделка. Ако преди време имаше златния пръст на Волен Сидеров, сега имаше златните отсъстващи от всички партии. Сега как г-жа Кунева ще се бори с корупцията, след като е зависима от всички, които я подкрепиха?“, чуди се депутатът.

По думите му трябва да се промени политическият ландшафт. Той разкритикува демонстрацията на подкрепа на Тодор Танев вчера. Кадиев изказа възмущението си от бързата му смяна на мнение. „Аз считам, че трябва да се отиде на нови избори. Дори да не вляза в парламента, няма драма от това. Аз и друг път съм бил аутсайдер. По-важно е в него да влязат хора с мисия, а не с конци“, категоричен бе Георги Кадиев.