Футболът предлагат на почитателите на спортните залози по-голям шанс за печалба в сравнение с останалите игри на късмета. Богатата палитра от възможности, които предлагат българските букмейкъри, свежда ролята на случайността до ниски нива и дава приоритет на знанията на самия играч. Ето няколко компонента, които със сигурност увеличават шанса за точна прогноза и стабилни финансови постъпления. Информираност. 
Информацията е ценен ресурс във всеки един аспект на живота. Следенето на първенствата и формата на отборите увеличава шансовете на тези, които залагат на футболни резултати да изберат успешна комбинация. Тънкият момент е да се избегне прекомерното натрупване на информация, която може да доведе до разводняване, което крие своите рискове. Оптималният вариант е фокусирането върху конкретни първенства или отбори, от които залагащият има по-солидни впечатления. Почти всички футболни първенства са включени в българските сайтове за онлайн залози.
 
Размер на залога
Залаганията за резултати от футболни срещи е игра за всеки джоб. Размерът на залога зависи единствено и само от участника, който е свободен да подбере сам коефициентът, срещу който да рискува избраният от него залог.
Статистика.
Този компонент също е важен, най-малкото защото статистиката стои в основата на всяка тенденция, та дори и традиция. Разбира се, всяка традиция бива нарушавана и отново от участника зависи дали моментът за това е настъпил или не.
Богат избор
Водещите букмейкъри, като тези от Betenemy.com предлагат все по-голямо разнообразие от възможности за залог. Така например, участникът може да комбинира предвиждане за висока резултатност в даден мач, с категорична победа на фаворит срещу аутсайдер, както и още много други опции, които при добра информираност и правилен избор гарантират успех.
Надграждане 
Този род спортни залози предоставят възможност за постепенно натрупване на печалбата при начален нисък залог. В случай, че даден играч търси сигурна печалба, но не е склонен да инвестира солиден залог, той може да стартира с избрана от него ниска сума при сравнително нисък коефициент и да реинвестира печалбата преди тя да бъде осребрена. Подобен подход освобождава психиката на участника и му дава възможност да играе необременено и без да мисли за евентуавла загуба.
Какъвто и да бъде изборът ни обаче, не трябва да забравяме, че залаганията на футболни срещи, а и не само, са преди всичко забавление. Всеки футболен запалянко знае какво е да тръпнеш в очакване на попадението в противниковата врата или последният съдийски сигнал, които ще те изстрелят на върха на вълната от еуфория. Кръвта ти кипи и си готов да смениш удобната поза от фотьойла с чифт обувки и поява там долу – на терена.  Това всъщност е по-ценно от всеки спечелен и загубен лев. Предлагайки ти възможност за материални облаги. Именно тази тръпка те вади от рутинното ежедневие и те потапя в света на емоцията и адреналина. А дозите и крайностите в тях зависят само от теб... В това е същинската красота на играта!