Пълноценна суперхрана, изобилстваща от витамини, минерали, микроелементи, протеини и омега 6. Въпреки това почти винаги изхвърляме неизползваната част от разрязаното авокадо. Защото е трудно да се запази свежо, даже и в хладилник.
Окислява се бързо заради ензима полифенол оксидаза и губи бързо зеления си цвят. Има няколко начина да отложите потъмняването на авокадото.
Покрийте плътно с прозрачно домакинско фолио и съхранявайте на хладно.
Измиването със студена вода и напръскването с лимонов сок също дава резултат.
Ако оставите костилката на авокадото в неизползваната половина, плодът също ще остане свеж по-дълго време.
Същото важи и ако оставите костилката във вода.
Малък съвет
За да узрее по-бързо авокадото, сложете го в купата с ябълките на стайна температура или го завийте с вестник.
Прочетете още
- 09:56 Камионът, застанал вертикално на входа на Пловдив – свален след 8-часова операция СНИМКИ+ВИДЕО
- 14:00 "Пълна подигравка": Хитрец удари кола и скрои номер СНИМКА
- 12:00 Излезе дълго пазена тайна от живота на Фреди Меркюри
- 18:37 Тежка катастрофа с тир, твърдят, че има пострадало дете и човек с откъснати крайници