Преди няколко дни мигранти от Близкия изток, свалящи момичета в нощен клуб близо до норвежката граница в руския Мурмански регион, откриха твърде късно, че не се намират в ЕС.

Руснаците, както е трябвало да знаят, са различни от тези на Запад, пише This Is England, цитиран от "Фокус".

Въпреки че местната полиция не иска да говори по въпроса и отрича, че е имало ранени мигранти, местните потребители на социалните мрежи са повече от щастливи да споделят в коментарите си подробности по инцидента.

Неприятностите започнаха, когато Норвегия върна около 50 мъже от Близкия изток и от Афганистан за "лошо поведение" обратно в Русия, която те пресекли по пътя си към страната на "меда, млякото и на либералните блондинки".

Обратно в Русия, заредените с тестостерон и загорели бежанци решават да се позабавляват в местна дискотека и да задирят местните момичета.

Само че в Мурманск мъжете не са с промити от толерантност мозъци, както в "просветена" Европа, пише още изданието.

Според коментарите на потребителите в социалните мрежи, бежанците опитали да избягат и да се скрият, но били открити и "образовани". Намесили се отряди от полицаи, за да не загрубее ситуацията. 

Полицията обаче също не била особено толерантна към мигрантите-свалячи. Тя предупредила местните ядосани хора да не стигат до линч, но се присъединила тихо и кротко към образователния процес.

Резултатът – 18 мигранти в болницата, 33 в местното полицейско управление и... силно желание да се завърнат у дома.