Майката на природолечителя Милен Антонов заболява от рак на стомаха и той решава, че ще я излекува без химиотерапия и традиционни болнични методи. Чете, проучва, сравнява и създава система, която включва правилно алкално хранене, спокойствие извън града, физически упражнения и дишане, които гонят страшната болест от тялото на неговата майка. Сега той споделя системата си, при която основното е да се повиши имунитета и енергията в организма.
„Киселата среда, която е перфектна за развитие на рака и много други болести, се създава предимно от стрес, тежка храна, изкуствени напитки, обездвижване, облъчване, мръсен въздух“, казва Милен Антонов. В стегнатото, втвърдено тяло течностите (кръв и лимфа) не се движат нормално, което води до по-ниска енергия, а оттам до спад в имунната система. Все пак процесът е обратим.
На гладно се пие чаша изворна топла вода
Водата се кипва на котлон или бързонагряваща кана. Веднага се слагат 4 кубчета лед и се пие на момента бавно, като се държи в устата и се преглъща по малко. Следва гимнастика. Леко раздвижване на ставите – въртене, усукване, сгъване – врат, китки, лакти, рамене, кръст, глезени, колена, тазобедрени стави. Сега е ред на масажа на лицето, при който се издърпват ушните миди, размачква се скалпа и врата. Има масаж на ръцете (пръсти, китки, предмишница, бицепс, трицепс, рамо), трапеца, краката (ходила, прасец, четириглав бедрен мускул) и седалищните мускули. Доколкото е възможно и докъдето стигат ръцете, се масажират мускулите от двете страни на гръбначния стълб. Следва бавно, отпуснато и дълбоко дишане. Цикълът е: вдишване, задържане на въздуха и издишване. Идва ред на релаксацията. В легнало положение мислено започва отпускане на тялото от пръстите на краката до главата. Следва закуска. От предната вечер се накисват в една чаша сурови семена (ленено семе, сусам, слънчоглед, тиквено семе, елда, киноа, чия, просо, амаранд, лимец, овес), а в друга чаша - ядки (орехи, лешници, бадеми). Те се измиват, слагат се в блендера заедно с някакъв сезонен плод, долива се вода и се пасират. Плодовете, ако не са домашни, се киснат във вода 30-40 мин и им се бели кората.
За обeд зеленчуци на пара или варени
Варените или на пара приготвени зеленчуци, блендирани до каша, се приемат с дървена лъжица и се дъвчат продължително. Може да се направят и на супа. Ако не са домашни, зеленчуците се киснат във вода 30-40 мин преди употреба. Пак следва дишане, релаксация. Следобед се пие чай от джиндифил, бял равнец, жълт кантарион или друга билка. Вечер се прави салата със зеленчуци, като може да се добавят и семена - сусамoво и слънчогледово, като се ползва олио от студено пресовано слънчогледово семе или зехтин. Добър вариант е ципата на доматите и печените чушки да се обели, те да се сложат в блендера с малко вода и да се пасират. След това да се приемат с лъжица и да се дъвчат бавно и осъзнато. Може да се правят и сокове на блендера от зеленчуци по избор. Хубаво е вечерята да приключи до 19 ч. Следва дишане и релаксация. Като е добре в началото всеки ден да се следи рН-то, а впоследствие през ден, два. И стойностите да са около 8.0 единици.
Важно!
Необходимо е да се избягва кафе, алкохол, рафинирана захар и всички нейни производни, месо и местни произведения, мляко и млечни произведения, нишесте, бяло брашно, бяла сол, пържено.