Много жени използват сухите шампоани като спасителен пояс в дните, в които косата им не е в отлично състояние. Наистина в много случаи този тип шампоани могат да са правилно решение, тъй като придават обем, отнемат излишното омазняване и правят цялостния вид на косата по-свеж.

Шампоаните са толкова услужливи и спестяват време, че се забелязва тенденцията доста дами да стават твърде зависими от този продукт.

В отговор на това специалистите разяснят малко повече за отрицателните ефекти, до които биха могли да доведат сухите шампоани.

Пърхот

Неприятните люспи от мъртва кожа могат да бъдат нежелан резултат от изсушаващия ефект на шампоана. Той все пак е проектиран с цел да отнема влагата от скалпа, но всъщност правилната стратегия, към която всички ние трябва да се придържаме, е противоположната. За здрава и красива коса трябва да се грижим за овлажняването на скалпа.

Запушени пори

Прекомерната употреба на сухия шампоан може да причини запушени на пори по кожата на главата. Те могат да доведат до появата на неприятни пъпки, а в най-лошия случай дори до кисти.

Експертите и стилистите съветват да използваме сухите шампоани не повече от два пъти седмично. Задължително е да измивате косата си между употребите и то доста старателно. По този начин ще избегнете запушването на пори. Опитвайте се да си избирате по-качествен сухи шампоани, с по - безопасни съставки. Избягвайте тези, които са твърде ароматизирани.