На санскритски индийският хороскоп се нарича Джиотиш. В него зодиакалните знаци се делят на Лунни домове, на които съответстват цели 27 звезди.

 
Коя е твоята звезда и каква жена си според Джиотиш? Вижте и ще разберете!

Ашвини (13 април - 26 април)

Символното животно на дамите, родени през този период, е дивият кон. И точно като него те са буйни, неукротими натури, обожаващи живота и свободата си. Тези момичета не си падат по застоя, за тях движението и развитието са най-важните. Освен това са извънредно чувствени и притежават един особен чар, на който малцина могат да устоят.

Бхарани (27 април - 10 май)

Символното животно на жените Бхарани е слонът. Тези дами се отличават с невероятна сила на духа и тялото. Рядко боледуват и още по-рядко изпадат в депресивни състояния. Не понасят слабостта у хората, затова не са много склонни и към съчувствие. За тях животът е една вечна борба, в която те са решени да победят. Момичетата Бхарани са родени да бъдат лидери.

Криттика (11 май - 24 май)

Символното им животно е овца. У Криттика винаги бушуват два полюса, тези на смелостта и страхливостта, на разрушението и съзиданието, на емоционалността и хладнокръвието. Те са извънредно противоречиви натури, но точно това ги прави и толкова опасни. Защото именно, когато си мислиш, че познаваш жената Криттика до болка, че тя е слаба, ранима уязвима, когато си напълно сигурен, че ще е твоя завинаги, тя се оказва най, най, най-силният ти враг.

Рохини (25 май - 7 юни)

Символното животно на тези жени е змията. Но колкото и хладнокръвни да изглеждат те, всъщност това са едни от най-романтичните и чувствени създания. Просто е необходимо да им покаеш, че наистина си заслужава да ти покажат другата си страна. Ако не внимаваш обаче, има риск да бъдеш любовно отровен...завинаги.

Мригашира (8 юни - 20 юни)

Също като Рохини символното животно на Мригашира е змията. На за разлика от първите, дамите родени в този период се отличават с изключителна воля. Те изпитват непреодолимо желание да налагат мнението си и не търпят критика или несъгласие. Обикновено последната дума винаги е тяхната.

Аридра или Андра (21 юни - 4 юли)

Тези дами са родени под знака на кучето. Те могат да бъдат определени само с няколко думи – аналитичен ум, идеализъм и целеустременост.

Пунарвасу (5 юли - 18 юли)

Нейното сродно животно е котката. Тази жена има невероятна дарба да бъде същевременно независима и много предана, да играе рисково и да побеждава с изключителна сигурност, да е чувствена, но и много недостъпна. Пунарвасу безспорно е истинската жена-котка.

Уттар-асадха (11 януари - 23 януари)

Символното животно на жените Уттар-асадха е мангустата. Тези дами обичат уединението и много нетипично за нежния пол, те се чувстват чудесно когато са сами. Онова, което понякога ги кара да крият сърцето си зад високи стени, е непреодолимата им ненавист към лъжата и лицемерието. Уттар-асадха никога не успява, колкото и да се опитва, да свикне с измамата и нечестността. Тази жена няма две лица. На доброто отвръща с добро, а на лошото – просто си тръгва... завинаги.

Шравана (24 януари - 5 февруари)

Символното животно на дамите, родени през този период, е маймуната. Те се отличават с ученолюбие, буден ум и гениалност. Много често остават неразбрани за околните, точно заради тези им качества. Но винаги успяват в живота, не само благодарение на блестящия си ум, а и заради постоянството и амбицията си.

Дханишта (6 февруари - 18 февруари)

Животно – лъвица. Звезда – Суалохин. Момичетата Дханишта са много харизматични натури. Обикновено разполагат с добро материално състояние, но и са отдадени на благотворителни каузи. Думата, която ги описва най-добре е сърце. Те просто са едно голямо сърце.

Сатабхиша (19 февруари - 3 март)

Животно – кон. Звезда – Садалмелик. Тези дами са много противоречиви натури. Могат да бъдат много консервативни, но и стряскащо разкрепостени. Често се лутат в крайностите и не рядко губят себе си.

Пурва-бхадра (4 март - 16 март)

Символното животно на Пурва-бхадра е лъв. Момичетата, родени през този период, са много лъчезарни, дружелюбни и отворени личности. Винаги са готови да помогнат да другите, дори това да означава да пренебрегнат себе си. В любовта също са изключително предани и постоянни... докато не ги наранят.

Уттар-бхадра (17 март - 30 март)

Животно – крава, звезда – Алферан. Това са много, много сдържани и умерени жени. Те твърде рядко дават воля на гнева си и много добре знаят, че душата на мъж се вади не с нож, а с перо. Търпеливи са и това им помага винаги да постигат целите си.

Ревати (31 март - 12 април)

Символното животно на Ревати е слонът, а покровителстващата звезда – Ел-Риша. Дамите от този дом са много нежни и крехки създания. Склонни са да изпадат в депресивни състояния, защото не могат да приемат злото в живота. Тяхната душа е по-чиста и от тази на дете. В любовта са мили и всеотдайни.

Пушя (19 юли - 1 август)

Символното животно на жените Пушя е овенът. И точно като него тези дами са доста вироглави и своенравни. Не обичат да бъдат напътствани и поощрявани, а и наистина няма нужда да бъдат. Те отлично се справят и сами, понеже са надарени с изключително остър ум и огромен талант.

Ашлеша (2 август - 15 август)

Символното животно на тези момичета е котаракът. Сред познатите си те се славят като строги и не особено тактични натури, но за сметка на това са болезнено прями и откровени. Разбира се, истината не се харесва на всички, затова и тези жени не са обичани от всеки. Едно обаче е сигурно, те са достойни и чисти създания, които никога не биха забили нож в гърба ти! Изводите си остават за теб.

Магха (16 август - 29 август)

Символното животно на Магха е плъх. Според индийците това е домът на цариците. Дамите, родени през този период, са много директни, властолюбиви, стремят се към материално богатство и високо положение в обществото. И винаги го постигат. Те просто са родени да бъдат лидери.

Пурва-пхалгуни (30 август - 12 септември)

Животното на Пурва-пхалгуни , също като Магха, е плъх. Този дом се управлява от Венера, а жените покровителствани от Венера са изключително обаятелни и някак все успяват да влязат под кожата на другите. Те са много властни, имат голям авторитет, но същевременно са много привързани и към своя дом. Обичат удобствата и трудно свикват на ново място.

Уттар-пхалгуни (13 септември - 25 септември)

Символното животно на тези жени е бикът. Момичетата Уттар-пхалгуни се славят като много всеотдайни и отзивчиви личности, притежаващи огромни сърца и чисти души. Те са готови да подадат рака на всеки, който е в беда, без да се замислят за своята сигурност. Това са една особена порода дами, които можем да опишем само с една дума - герои.

Хаста (26 септември - 9 октомври)

Животното на Хаста е биволицата. Домът е свързан със съзвездието Гарван. Жените от този дом са призвани да контролират, да коригират другите, да се борят против невежеството и несправедливостта. Бунтари по душа, те са и невероятни лидери.

Читра (10 октомври - 22 октомври)

Символното животно на Читра е тигрицата. Тези дами са много амбициозни, находчиви и артистични.Винаги приковават вниманието на околните и лесно спечелват доверието им. Те са борбени, смели и никога не се отказват от целите и мечтите си, каквото и да им коства това.

Свати (23 октомври - 5 ноември)

Символното животно на жените Свати е биволът. Дамите родени през този период са известни с умението си да изграждат добри планове и прогнози за бъдещето. Те са изключително находчиви и остроумни. Лесно се справят с препятствията на живота. Не се предават и винаги се борят докрай.

Вишакха (6 ноември - 18 ноември)

Символното животно на Вишакха е тигърът. Тези момичета притежават изключително силен дух, решителност и непоколебимост. Всички останали само могат да им завиждат за тяхната целеустременост и амбиция. Понякога са склонни да проявяват егоизъм и суровост, но определено не са коравосърдечни натури, дори напротив.

Анурадха (19 ноември -1 декември)

Животно – сърна. Звезда – Акраб. Жените, родени под тази звезда, са много противоречиви натури. Те често се люшкат между полюсите на добротата и жестокостта, на любовта към живота и депресията, на смирението и бунта. Освен това са склонни и да идеализират любовта, което понякога им изиграва лоша шега.

Джештха (2 декември -14 декември)

Животно – елен. Властваща звезда е Антарес. Дамите Джештха обичат материалните блага и обожават лукса. Но не се бъркайте, те не са родени да бъдат нечии държанки. Прекалено независимият им характер не им позволява да се подчиняват на никой, още повече на мъж. Те постигат всичко сами, благодарение на острия си ум и находчивост.

Мула (15декември - 27 декември)

Символното животно на Мула е куче. Тези момичета се отличават със своето добре развито шесто чувство. Интуицията им е толкова силна, че те наистинарядко могат да бъдат подведени или излъгани. И по-добре не се опитвайте! Като цяло Мула са широко скроени личности, но настъпят ли ги, се превръщат в истинска буря.

Пурва-асадха (28 декември - 10 януари)

Животно на тези дами е маймуната. Те са родени под звездата Стрелец, която е символ на богатство, независимост, себелюбие, решителност, талант и неуловимост. Момичетата, родени през този период, се отличават и с изключителен чар, на който много малко мъже могат да устоят.