Мъж на 34 години извади луд късмет, като падна под пристигащ на гара Стара Загора пътнически влак и оцеля само с наранявания. Екшънът се разигра днес малко след 16 часа.

На четвърти коловоз от Пловдив пристигал пътнически влак, на перона имало пътници, тъй като от Стара Загора композицията се дели на две - част от нея се връща в Пловдив, останалата част продължава за Ямбол. Влакът бил намалил скоростта си - на около 40 километра в час, защото вече бил набил спирачки, за да спре на гарата, съобщи "24 часа".

Внезапно от перона върху коловоза пред връхлитащия влак паднал мъж. Машинистът успял да спре композицията след няколко метра, но тялото на мъжа било останало под втория вагон. И за удивление на всички присъстващи човекът изпълзял сам между колелата на вагона, макар и да бил целия в кръв.

Веднага била повикана линейка от Спешния център. Пристигналият екип установил, че 34-годишният мъж е с рана на врата, но без тежки травми или счупвания, което си е цяло чудо. Обяснил, че внепапно му било прилошало и затова загубил равновесие. Не е правил опит за самоубийство, нито пък е бил бутнат върху линията.

В момента той е в старозагорската болница, където е консултиран и с нервохирург, направен му е скенер. А влакът изчаква на гара Стара Загора следствената група да си свърши работата, за да продължи по маршрута си.