С постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) са задържани за срок до 72 часа двама мъже – В. Асенов и И. Илиев, които през нощта на 02.05.2016 г., са били спрени от полицаи от 09 РУ – СДВР след кражба на цигари от магазин в столичния квартал „Люлин”. Асенов - служител на „Пътна полиция”, е предложил на полицаите подкуп от 200 лв., за да не бъдат арестувани двамата.

Около 04.00 ч. на 02.05.2016 г. в столичната полиция е получен сигнал за двама мъже, които изнасят вещи от голям хранителен магазин в ж.к. „Люлин”. Към мястото са насочени патрули от Девето РУ-СДВР, организирани са и действия за издирване и залавяне на извършителите.

В района е спрян лек автомобил „Форд Фокус“. Колата шофирал 39-годишен мъж, придружаван от 36-годишен мъж, който представил на полицаите карта на служител на МВР и предложил на проверяващия екип сумата от 200 лева, за да ги освободят, уточнява БГНЕС.

При проверката на автомобила е намерен чувал с голям брой кутии различни марки цигари. Осъществени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване. Двамата мъже – В. Асенов и И. Илиев, са привлечени в качеството си на обвиняеми.