Кирил Симеонов е първият, който напусна Къщата на „Big Brother: Most Wanted”. Той искаше да се изправи срещу самия Биг брадър така, както го стори и при участието си във формата през 2015 година, този път обаче времето му се оказа твърде ограничено. Един шумен конфликт с Мариела Нордел бе достатъчен за това. Дали се чувства разочарован и какво не успяхме да видим от Кирил, разкрива самият той в отворен разговор пред "ШОУ".
 
- Ти беше в „Биг брадър” и през 2015-а, но там стигна до финал. Сега си първият, който напуска Къщата. Как те кара да се чувстваш този паралел и изобщо участието в това шоу?
- Никой не може да разбере какво е да си част от това шоу, ако не е бил в него. Това е едно уникално преживяване. Предния път, когато участвах в „Биг брадър”, получих адски много подкрепа отвън, хората ме поздравяваха по улиците. Все още е така. Аз по принцип съм позитивен, добър човек, който няма конфликт с никого – и сега, като излязох, хората пак ме поздравиха. Разбира се, разочарован съм, че излязох първи. Нямах стратегия за никаква игра, гледах да бъда себе си. В този смисъл съм доволен от себе си.
Не съжалявам за нищо, което съм направил в Къщата
Принципно не обичам лицемерието и когато видя, че някой човек е лицемерен, се обръщам срещу него. Имам вътрешен радар за това и винаги усещам кога някой не е искрен. Разочарован съм, че именно аз излязох, въпреки че бях човекът, който разкри неискрено и лицемерно поведение в друг. След като при първото си участие стигнах до финал, но завърших втори, сега се надявах да спечеля формата. Играеше ми се още, не ми се излизаше от Къщата, защото съм многопластов човек и имаше какво да покажа от себе си. Вътре общувах с почти всички хора, исках да разбера какви са – защото от всеки можеш да научиш нещо. Има много интересни персонажи. Но излязох бързо и не успях да покажа всички аспекти от характера си.

- Мариела Нордел бе човекът, който провокира най-голям импулс в теб. Предполагам, че визираш именно нея…
- Аз на няколко пъти усетих как тя говори зад гърба на хората едно, пък после отива и лицемерно се усмихва. Усетих, че играе някаква игра. Може би е стратегия, а може би си е такава. Някои от съквартирантите също го усетиха и ме подкрепиха – визирам Светлана Василева, Зорница Линдарева, Дий. Но ме заболя най-вече от факта, че аз, за разлика от други хора, имах само една номинация – от Мариела, която беше много нелепа. А аз още първата вечер й показах отношение, имахме много интересен разговор, даже й направих комплимент, че е човек, от когото можеш да научиш нещо. Почувствах номинацията й като нож в гърба.


Конфликтите с Мариела Нордел белязаха участието му

- Да не забравяме, че това все пак е „Биг брадър” – риалити формат, в който човек преди всичко играе независимо дали влиза с конкретни стратегии. И често онова, което привидно звучи като лицемерие в Къщата, всъщност е ефективна стратегия.
- Аз знаех, че ще влязат много различни хора с интересни характери и за мен бе по-важно преди всичко да ги опозная. И според мен бе неадекватно да номинираш човек, който се е държал добре с теб. Не знам защо си е мислела и откъде е била сигурна, че аз ще изляза, защото навън мен доста ме харесват – без да съм нито звезда, нито голяма обществена личност. И ако това е някаква нейна стратегия, дано е така. Дано не е и такъв човек наистина. Ако това е била нейна стратегия, може би е успяла.

- Ами поведението на Луна – то не е ли съвсем съзнателно според теб? И вероятно е плод на някаква стратегия… В Къщата никой не я харесва, но тя продължава да е част от шоуто?!
- Така е, да… ок. Но аз предпочитам да ме харесват хората и да изляза по-рано, отколкото да съм такъв, какъвто не съм, и да избутам някак до края. Не мога да съм лицемер и да играя такъв. И ако трябва да ме номинират заради това, че съм показал добро отношение към някого, нека бъде така. Номинацията на Мариела към мен бе много неадекватна, защото аз няколко пъти я попитах: „Имаш ли нещо против да спя с Константин?”, защото с него си станахме приятели, а и също така е по-редно. Тя реагира остро на това. А аз не мога да спя с друга жена само и само за да й се харесам. Както видя, никой друг не ме номинира, само тя. За мен е важно вътре всеки да е себе си и ако като такъв се хареса на хората, да печели. А не да се представяш като такъв, какъвто не си.

- Добре, но като човек, който вече е бил в тази Къща, трябва да си наясно, че определяща роля в нея за пред зрителя играе монтажът. Телевизията умножава всичко по 100 и може да изкара всеки всякакъв. 
- Тези неща не мога да ги коментирам, но единственото нещо, за което бях обвиняван след миналото ми участие, когато завърших втори, бе, че малко по-агресивно се държа и нападам жената, която в крайна сметка спечели. Затова в този сезон единственото ми съображение бе да не нападам жени, да не съм агресивен към тях. Мариела се обърна към мен по доста груб начин, много ниска топка ми хвърли, от което много ме заболя
Обърна се към мен в женски род. Тогава си замълчах, което считам за моя победа, защото наистина беше много ниско нивото, а аз не исках да падам така. В миналия сезон бих реагирал по друг начин. Сега реших да се сдържа и според мен това е еволюция, градация от моя страна.


Динко (вдясно) пръв се затича да го изпрати

- Не само Мариела, но и Динко на няколко пъти атакуваше по-конкретно гласа ти – че му звучал като на жена, двамата дори имахте спор на висок тон?!
- Точно така беше. Към Мариела не реагирах остро, защото е жена. А за Динко – той във въпросната вечер си беше пийнал леко и може би искаше за пред камерите да направи. Не му останах длъжен, както се видя. Иначе с него се сприятелихме, той дори ми каза, че много ме харесва и се разбрахме като излезем, да се видим. Както и с Дий, с когото също станахме много големи приятели. Той дори ме помоли, ако го номинират, аз да го защитя. И както видя, когато си тръгвах от Къщата, именно Динко и Дий ме изпратиха до вратата.

- На езика на психологията обаче, когато човек не е това, за което го обвиняват, няма основание да се разсърди. Но може би прекалената импулсивност от твоя страна в определени моменти ти изигра лоша шега?
- Това съм аз. Реагирах на неща, които сметнах за неправилни. Очаквах хората да решат, че това, което показва въпросната жена (Мариела Нордел, б.а.) е неадекватно, че е игра, а аз съм си аз. Показах към всички добро. Очаквах това да се забележи, но за съжаление не стана така. Колкото до Луна – гледах я и в предишния сезон, в който участваше. Тя е абсолютно еднопластов образ – прави едно и също, пее си нейните стари песни, не говори много с нас, а ние си говорихме по цели нощи. Луна идваше от време на време, завърташе се, за да си покаже новите тоалети, на камерата малко да поговори и се прибираше в нейната стая.

- Като погледнеш отстрани участието си в шоуто, усещането ти като за човек със здрава психика ли е или не съвсем?
- Когато участвах предишния път в шоуто, тогава изпитанието бе както за психиката, така и за физиката, защото условията бяха доста екстремни. Издържах до последно. Тогава имаше доста хора, които искаха разговори с психолог, разстройваха се постоянно. Мисля, че имам здрава психика. Единственото, за което съжалявам сега, е, че не успях, а има още много какво да покажа от себе си. Реално хората нищо не успяха да видят от мен.

- Неслучайно питам за психиката. Ти си човек, за когото знаем, че в живота се занимава с търговия на акции на Нюйоркската фондова борса. И ако психиката не е здрава, и решенията няма да са стабилни!
- Абсолютно е така! Това, което постоянно правя, е да гледам в екраните различни индикатори. Правя анализи, взимам решения. И дори и да имаш знанията, ако нямаш здрава психика, няма как да се справиш. Смятам, че моята е здрава.

- И все пак – не успя да се изправиш, както искаше, срещу Биг брадър!
- Аз очаквах Биг брадър да се ангажира повече с мен, ако трябва да съм честен. В миналия сезон, в който участвах, повечето мисии бяха възложени на мен и се справях успешно. Може би сега концепцията е друга – други хора се занимават с мисиите. Съответно и вниманието, нормално, е повече върху тях. За това кратко време, което бях,
нямаше как и кога да се опълча на Брадъра да играя с него, той малко ме игнорира.

- На кого стискаш палци да стигне до финал?
- Повечето хора, с които се запознах вътре, са уникални характери. Фънки е страхотен човек. Константин също ми допадна, но той вече е печелил, има си любовта на хората отвън. Колебая се между Фънки и Дий. Но повече бих стискал палци на Дий, защото станахме изключително близки. Искаше ми се малко повече да бъде на моята честота, както се казва. Страхотно момче е. Допаднаха ми също Светлето и Динко.

Интервю на Анелия Попова