необходими продукти:
1/2 пакет макарони (или друг вид паста)
1/2 малка глава лук
2 с.л. зехтин
250 г свинска кайма
1 ч.ч. смлени домати
сол и пипер на вкус
червен пипер по желание
100 г кашкавал
начин на приготвяне:
1. Сварете макароните до готовност в тенджера с подсолена вода според инструкциите на производителя.
2. Загрейте зехтина в тиган, задушете в него настъргания лук за 1 мин. Добавете каймата, разкъсвайте я на малки парчета, докато разбърквате. Овкусете я със сол и пипер, добавете по желание червен пипер. Сложете смлените домати и продължете да разбърквате, докато макароните се варят. Изцедете макароните, сложете ги в съд за печене. Полейте ги с каймата и доматите и разбъркайте. Поръсете ги отгоре с настърган кашкавал.
3. Сложете съда в предварително загрята на 180°С фурна за около 10 мин.
Подправете макароните с пресни или сушени подправки според предпочитанията ви.
Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.
Прочетете още
- 18:00 Митове и джапанки: Гръцката полиция срещу българския турист (или обратното)
- 13:00 Мъж отмъкна колело и го скри… за да не му го откраднат, докато търси плячка СНИМКИ
- 17:00 Доброто е заразно! Нека всички вземем пример от мъж от Варна
- 15:00 Когато единствената ти мечта е да се бориш. Думите на малкия Митко учат на уроци