Кубрат Пулев се закани да причини много болка на британеца Дерек Чисора в мача помежду им за европейската титла по бокс в тежка категория, който ще се състои на 7 май, събота на гала-вечер в Хамбург. Мача ще може да проследите в ефира на Diema Sport и Gong Play. „Аз съм по-добър боксьор от двамата. Направих добър лагер. Готвих се дълго, дори прекалено дълго за съперник като него. Не казвам, че е слаб, но аз готов за всичко”, категоричен бе Кубрат Пулев и добави: „Надявам се и той да бъде добре подготвен, защото ще направя така, че да го боли през цялото време. Ще видим дали аз съм добре подготвен, или не, но той ще трябва да бъде научен какво значи уважение.” Двубоят ще бъде и елиминация за определяне на официалния претендент за световната титла на Международната федерация по бокс (IBF). „Концентриран съм върху този мач и върху този съперник. Не мисля за друго. Естествено искам отново да се бия за световната титла. Но за това ще говорим и ще анализираме с треньора ми след срещата”, каза още 34-годишният Пулев, който има 22 победи и само една загуба от Владимир Кличко.
32-годишният Чисора, който има 25 победи и 5 загуби като професионалист, пък се закани да нокаутира българина преди края на 12-рундовия двубой.
„Очаквам с нетърпение мача. Познавам го добре. Тук съм, за да се бия. На ринга ще бъдем само двамата. Той няма шанс да спечели този мач. Ще го нокаутирам. Той трябва да разбере, че не се е срещал с боксьор като мен. Моят стил е различен. Тук става въпрос и за пари, така че ще има бой. Искам да се бия срещу един максимално добре подготвен Пулев, за да знам, че съм сритал задника на съперник в най-добрата му форма”, коментира Чисора. След пресконференцията, в „дуела на погледите”, британецът провокира българина, като се опита да го хване за врата и да го притисне към земята, но Пулев реагира бързо и не позволи това са се случи, а след това се намеси и охраната. /БТА

Коментирай