Семейство от Пловдив преживя истински ужас посред бял ден. Маскирани бандити заплашиха млада жена с пистолет на вратата на собствения й апартамент, информира Нова тв. Те избягали веднага щом разбрали, че тя не е сама. Полицията издирва извършителите, чиято цел най-вероятно е била грабеж.

По обед в апартамента на семейството от пловдивския район „Тракия” се намирали петима души. На вратата се позвънило и снахата отишла да отвори.

Нападателите били двама и били маскирани. Свекърът на нападнатата жена оставил бебето, което държал в ръцете си, и веднага се показал в коридора. Когато разбрали, че жената не е сама, нападателите я оставили и тръгнали да бягат.

През това време се обадили в полицията. Униформените дошли бързо, започнали издирване, но не открили маскираните нападатели. Експертите по сигурността дават ценни съвети как трябва да постъпим, ако бъдем заплашени с огнестрелно оръжие.

Потърпевшото семейство смята, че законите не са адекватни на зачестилите престъпления. Често нападателите с оръжие го използват само за сплашване. По тази причина е важно в такава ситуация да се запази спокойствие.