Мошеници измислиха нова измамна схема, за да обират парите на възрастните хора. Те вече се представят като детективи. Последният им удар е за 20 хиляди лева, съобщи Нова тв. 


Пред къщата на баба Мария и дядо Йордан в пловдивското село Голям чардак се появяват двама мъже. Единият се представя за детектив, а другият е заловен крадец, който миналата година е правил покрива на възрастното семейство и ги е измамил с 800 лева. 

Жената не се усъмнила в детектива, тъй като той и разказал действителни факти от случая. Водил крадеца, за да се увери дали намерените у него пари съвпадат с тези на семейството. После мнимият полицай поискал да види къде възрастната жена е скрила златните си накити. 

Изпратил жената да брои улуците зад къщата, а съпруга й - в една от стаите, уж за информация за протокола. През това време крадците задигнали парите и златното и изчезнали. Полицията вече е по петите на мнимите детективи. 

Оказва се, че това не е първият им удар. Престъплението става в селото, прочуло се с това, че преди време от апашите тук се заинтересува и Бойко Борисов. Тогава премиерът разпореди бандити, ограбили и пребили възрастно семейство, да бъдат заловени за три дни. Оттогава досега полицията не е хванала никого.