Българската красавица Нина Паунова се е обесила във Великобритания, след като приятелят ѝ скъсал с нея, съобщи в. “Дейли мейл”. 20-годишната българка бе открита мъртва в поле край град Етън, Източен Йоркшир, на 8 септември 2015 г.

Паунова, наричана Красотата на Бевърли, прерязала китките си, преди да се обеси. Следствието е установило, че гаджето ѝ Самюъл Скот я зарязало с есемес, след като му препращат разговор между Нина и нейна приятелка. В чата хубавицата обявява, че ще се раздели с британеца след 21-ия си рожден ден, съобщава "24 часа".

“Веднага след рождения ми ден ще го зарежа, след като изхарчи 1000 до 2000 лири за подарък. След всичко, с което трябваше да се примирявам. Нищо няма да го ядоса повече от това да пръсне много пари и аз да го отрежа”, пише Нина до приятелката си Елизабет.

Ядосан от прочетеното, Скот заплашва гаджето си, че ще пусне във фейсбук разговора ѝ, за да разберат всички каква е в действителност. В часовете преди смъртта си Паунова, описвана като обсебена от социалните мрежи, отишла с колата си до дома на Сам, за да говорят. След като не била пусната вътре, тя се заканила да се самоубие.

Съсипана, българката отпрашила с колата си с близо 100 км/ ч, разбила крайпътна ограда и навлязла в поле. По-късно момичето си прерязва китките и се обесва. До нея са открити нож и мобилният ѝ телефон.

“Предполагам, че трябваше да те послушам по-рано”, пише Нина на родителите си, преди да сложи край на живота си. Майка ѝ я предупреждавала да не се събира отново със Сам, след като двамата имали двумесечна раздяла. В последното съобщение до приятелката си Елизабет Нина пише: “Заради теб се самоубих.” Тя била убедена, че гаджето на Елизабет е разкрило на Сам разговора между двете.

Нина и преди заплашвала, че ще се самоубие, като се хвърли през балкон след скандал с приятеля си, пише в. “Мирър”. Двамата имали бурна двегодишна връзка. Скот, който е от заможно семейство, разказва пред следователи, че похарчил цяло състояние за нея. 10 хиляди паунда за бижута и дрехи, 45 000 паунда за пътувания до Лондон и Париж, както и най-малко 2000 паунда за екскурзии до Хърватия и Менорка.

Нина се мести във Великобритания, когато е на 5 г. Живеела с майка си Невена, втория ѝ съпруг Джим Макгивърн и 11-годишната си сестра Марина. Баща ѝ Веселин e преподавател по химия в университета в Хъл. Нина спечелила стипендия и е трябвало да започне последната си година в специалността “Мода и маркетинг” в Метрополитън Юнивърсити в Манчестър. Трагедията бе гръм от ясно небе за всички около красавицата.

“Тя изглеждаше почти вманиачена по него. Много го обичаше. Във втората им година заедно Нина каза, че Сам се е променил. Искал от Нина сама да почне да си плаща за начина на живот, който води”, разказва бащата Веселин Паунов. Майка ѝ я описва като очарователна, умна и много работлива. Била отворена за нови неща, обичала екзотични храни и обожавала да пътува. Разследването продължава.