Криминално проявеният Недялко Гетов от Поморие и приятелят му Христос Янулис свидетелствали срещу Мартин Душев, който бе задържан за побоя над Стоян Тончев. Това твърди първият братовчед на арестувания – Никола Узунов.Именно Гетов посочил, че Мартин Душев е биячът на Стоян Тончев. Другият свидетел пък – Христос Янулис от същия контингент в Поморие, казал, че около 00.00 часа в нощта на побоя видял колата Мартин - БМВ 5-а серия, близо до местопрестъплението, съобщава "Флагман".

Според първия братовчед на арестувания, бандата на Гетов набедила Душев, защото имали конфликти и стара вражда между тях. През лятото на 2015 г. дори имали спречкване, стигнало се и до бой. Братовчедът на Мартин Душев се пита защо хора от криминалния контингент могат да бъдат свидетели.

Припомняме, че Недялко Гетов бе задържан първоначално и във връзка с убийството на наркобоса Иван Попов – Костов, но в последствие се оказа, че само е свидетелствал.

Прокуратурата поиска молбата на Мартин Душев да го пуснат на свобода да не бъде уважена. Арестуваният каза в съда, че иска по-лека мярка. „Имам дете на 47 дни, не познавам баща, който може да избяга от бебето си на такава възраст”, каза Мартин.

Въпреки това Окръжният съд в Бургас потвърди определението на Районния съд в Поморие и го остави в ареста.

Прокурорът бе категоричен, че е налице обосновано предположение, че Душев е извършител на престъплението в което е обвинен. Той мотивира твърдението си, че по телескопична палка намерена в автомобила на Душев са намерени следи от неговото ДНК, както и от това на пострадалия. Прокурорът добави, че е налице възможност Душев да се укрие или да извърши друго престъпление. Тази възможност се предоставя от тежестта на извършеното престъпление, както и от факта, че то е извършено с особена жестокост. Прокурорът се мотивира и с факта, че Душев е осъждан на два пъти, единият от които за грабеж.

Определението на Окръжен съд –Бургас не подлежи на обжалване.